Byli jsme v televizi a v rádiu-)))

Zveřejněno: 25. května 2017

Je to tak, vybraní žáci od 5.až do 9.ročníku navštívili  ostravské studio České televize a vzápětí studio rádia Helax. Televizní vysílání všichni známe, ale není úplně běžné nahlédnout do nitra této instituce. Proto jsme rádi, že jsme tuto možnost měli. A co jsme vlastně viděli? To nejdůležitější, bez čeho  by televize nemohla vysílat (a co zůstává divákovi skryto) - obě studia, jak zpravodajské, tak "velké", v němž můžeme vídat moderátory a hosty pořadů např. Sama doma, Draci v hrnci, Dobré ráno a další. Stát uvnitř studia a vidět všechno na vlastní oči je opravdu zvláštní zážitek. Překvapilo nás například, jak jsou studia uspořádána a jak jsou ve skutečnosti malá - to divák u obrazovky nemá šanci postřehnout. Dostali jsme se i do střižny, kde pořady dostávají finální podobu  a navštívili jsme i místnost režie, která je jakýmsi centrálním mozkem každého studia. Všude jsme se setkali s přátelsky naladěnými pracovníky, kteří nám vše ochotně vysvětlovali a předváděli.

 

Další část exkurze tvořila návštěva rádia Helax, které má své sídlo na Cihelní ulici (Cihelňáci z Cihelní v rádiu na Cihelní, pecka, že?) Opět jsme se setkali s velmi milými lidmi - se skvělým moderátorem, se zvukovým mágem  (charizmatický už na první pohled a co všechno s tím zvukem umí, to jsme opravdu "koukali"!!!) a nesmíme zapomenout na velice příjemnou  promotérku - asistentku Katku. Největším zážitkem byla pro nás určitě možnost namluvit slogany, vzkazy (a sledovat práci zvukaře) a potom příležitost dostat se živě "on air" - určitě jste někteří slyšeli naše hlasy v přímém přenosu.

 Shrnuto - velmi příjemné a zajímavé dopoledne, pro některé naše žáky možná inspirace do budoucna - třeba někdo začne přemýšlet o kariéře zpravodaje, zvukaře, střihače, moderátora....... Úžasná zkušenost nejen pro členy školního štábu, ale pro všechny.

Velké poděkování paní učitelce Bartošové, díky ní se tato akce uskutečnila, a zároveň velké poděkování všem účastníkům - byli jste skvělí!

Iva Mrózková

Navštivte fotogalerii!

Název přílohy Typ
Cihelňáci v rádiu mp3 stáhnout