Exkurze třeťáků do Dolní oblasti Vítkovic: Den plný techniky a vědy.

Zveřejněno: 12. ledna 2024

Ve čtvrtek 11. ledna 2024 se žáci třetích tříd vydali na fascinující exkurzi do Dolní oblasti Vítkovic, kde strávili den plný objevů ve Velkém světě techniky.

Svět techniky očima 3. A

Žáci třídy 3. A se zúčastnili vzdělávacího programu "Barva, světlo, stín". Tato interaktivní lekce byla skvělou příležitostí k pochopení základů optiky. Žáci se hravou formou naučili, jak se světlo šíří v různých prostředích a objevili fascinující svět barevného spektra. Zajímavým momentem bylo praktické skládání světla, což jim umožnilo pochopit jeho složení a vlastnosti. Třída se také seznámila s pojmy jako záření, UV záření a infračervené záření.

3. B jako mladí antropologové

Třída 3. B prožila dobrodružství v programu "Malý antropolog". Žáci se na chvíli stali experty na anatomii lidského těla. S nadšením prozkoumali modely lidských kostí a vyzkoušeli si, jak správně složit kostru. Tato činnost nejenže rozšířila jejich znalosti o lidském těle, ale také podpořila týmovou práci a soutěživost.

Tento den v Dolních Vítkovicích byl pro obě třídy nesmírně obohacující. Žáci získali nové znalosti v oblastech přírody, techniky, robotiky, AI, IT a matematiky. Prakticky si vyzkoušeli principy, o kterých se do té doby učili pouze teoreticky. Exkurze do Velkého světa techniky tak představovala perfektní spojení učení a zábavy, a byla důkazem, že nejlepší vzdělávací zážitky často vycházejí z interaktivního a praktického přístupu.

Zážitky z této exkurze budou pro žáky nejen zdrojem inspirace pro další studium, ale také nezapomenutelnou vzpomínkou na jejich školní léta. Je důležité, aby školní výlety byly více než jen přestávkou od běžného vyučování. V případě této exkurze se ukázalo, že mohou být skvělou příležitostí pro rozvoj zvídavosti, týmového ducha a lásky k objevování nových věcí.

Navštivte fotogalerii!

Mgr. Viktorie Mrázová, Mgr. Markéta Blahutová