Pozdravy z vody

Zveřejněno: 21. června 2022

V neděli jsem v 8 hodin vyrazili vstříc zážitkům v rámci vodáckého kurzu na Vltavě.
Cesta byla bez potíží a velmi "rychlá", kolem 15. hodiny jsme vystoupili z autobusu a ubytovali se v kempu u Vikinga.
Počáteční rozpaky při stavění stanů vystřídala radost z přírody a aktivit, které ve městě nemáme. Po výborném jídle jsme si trošku odpočinuli a děti se pod dohledem instruktorů mohly osvěžit ve Vltavě - pro některé děti to byla první příležitost koupat se v řece.
Večer jsme se setkali u táborového ohýnku, předali jsme informace o organizaci pobytu, zazpívali jsme si a poprvé "zalehli" do spacáčků;).
Pondělní ráno už bylo plné očekávání, alespoň to jsme "četli" v očích dětí.
Nastoupili jsme do autobusu a jeli do Vyššího Brodu, kde jsme nejprve "nafasovali" potřebný vodácký materiál, rozdělili se do posádek a absolvovali výcvik na klidné vodě s komentáři a podporou instruktorů.
Po 15 minutách přišel déšť následně i malá bouřka - pro některé z účastníků velký zážitek!
Chvíli na to, jsme přijeli k prvnímu jezu ve Vyšším Brodu, který jsme zvládli parádně bez "čochtana" a zamířili po řece do Herbertova, kde na nás již čekalo další vzrušení v podobě "klouzačky" a technicky náročného úseku (vodou zalité velké kameny). Nic nebezpečného, ale díky množství vody místo, kde se některé posádky blíže "seznámily" s Vltavou a přispěly svým překlopením do celotýdenní soutěže O Čochtana kurzu ;)!
Den jsme skončili sjezdem retardérky v Rožmberku, večeří u Vikinga a posezením s kytarou u ohně. Večerní usínání bylo tentokrát snazší, díky množství zážitků a únavě;).
Dnešní úterní dopoledne věnujeme návštěvě hradu Rožmberk, místní cukrárny a potom opět na lodičky - Ahoooj do školy a pro všechny, kdo nás sledují;)!

Z. Jelínek

Navštivte fotogalerii!

VIDEO Z VODY :)!