V knihkupectví

Zveřejněno: 16. prosince 2019

Žáci čtenářského kroužku navštívili kouzelný svět knih. Jejich kroky minulé pondělí mířily do knihkupectví U Náměstí v Karviné-Fryštátě, kde je přivítaly dvě usměvavé paní prodavačky, milovnice knih. Ty dětem vyprávěly o knihách, o nakladatelstvích, o knižních novinkách, o chodu knihkupectví. Měly připravené zajímavosti, a dokonce na závěr minisoutěž, kdy nejrychlejší z dětí odměnily krásnými knihami. Žáci měli možnost si celé knihkupectví „prošmejdit“, otevřít spoustu knižních novinek, nasát vůni knih, zeptat se na cokoliv, co je zajímalo a bylo spojeno s knihou. A jak se dětem tato mini exkurze líbila, si můžete přečíst. Prohlédnout si můžete také fotogalerii.

Reakce žáků:

9.12. v pondělí jsme se vydali na prohlídku knihkupectví. Byly tam milé paní a spousta knih. Nejvíc se mi líbil regál o sportu. Ale bylo tam spoustu jiných zajímavých knih. Knihkupectví je super!
Barča G.

Paní nám říkala, kolik stála nejdražší kniha- stála 360 000 korun. Bylo tam hodně žánrů knih. Bylo to super.
Ema

V knihkupectví to bylo bezva. Dozvěděla jsem se nové věci, jako například kolik stála nejdražší kniha v České republice co je to leporelo, novinka Kniha o Bilie Eilish.
Barča, Gracielka